Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen akşam yemeğinin ardından, Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

KUTSO Meclisinden Kütahya Orman Bölge Müdürü’ne Plaket

KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, meslek komite başkanlarının katıldığı toplantıda, Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım konuk edildi. Kayım, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nün faaliyetlerine ilişkin bilgi sunumuyla KUTSO meclisine hitap etti. Hitabının ardından, Sayın Kayım’a, ilimizdeki ağaçlandırma çalışmalarından dolayı, KUTSO meclisi adına, Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından, Nisan ayı meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan konular müzakere edilerek ilgili kararlar alındı. KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bağırgan tarafından, Mart ayı faaliyet raporu sunuldu. Meclisten Bir Ses gündeminde, Meclis Üyesi Semra Tozaraydın tarafından, DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi verildi. KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Enver Özer’in, üyelere yönelik düzenlenecek eğitimlere ilişkin bilgi paylaşmasının ardından, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, referandum sonuçlarının iş dünyasına etkilerine dair görüşlerini aktardı.

KUTSO Başkanı Nafi Güral: “Halkoylaması sonuçlandı, halkımız evet diyerek noktayı koydu. Şimdi ayağınızı frenden çekip, işlerinizi geliştirme zamanıdır.

İş dünyası temsilcilerine, işlerini geliştirmelerini tavsiye eden Güral, her şeyin çok güzel olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: Aylardır konuşulan, çeşitli senaryolar üretilen anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlandı, Halkımız evet diyerek noktayı koydu. Kimileri tarafından, 16 Nisan’dan önceki zamanları belirsizlik olarak tahmin edilen süreçte, iş anlamında frene basanlar, artık rahat olsunlar, ayaklarını frenden çeksinler, var güçleri ile işlerini geliştirmeye baksınlar. 

“Her şey çok güzel olacak! İş dünyası, kendi işletmelerini, şehrimizi ve ülkemizi geliştirmek için var gücü ile çalışmalı.”

Şimdi de sonuçlar üzerinde çeşitli senaryolar gündeme getirenleri görüyoruz. Bunlara itibar edilmemeli, her şey çok güzel olacak. Olmak zorunda, zira 2019’da seçimler var. Seçim kazanılması için, her şeyin güzel olmasının, olmazsa olmaz mecburiyet olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı ve tüm siyasi partiler çok iyi biliyorlar. Her şey çok güzel olmadığı takdirde, 2019 seçimleri rövanş olarak gündeme getirirlerse, kaybeden ülkemiz olur. Bu nedenle her şeyin çok güzel olacağı düşüncemi tekrarlarken, herkesin işine gücüne bakmasını tavsiye ederim. Üyelerimiz, firmalarını, dolayısıyla şehrimizi ve ülkemizi geliştirmek için var güçleri ile çalışsınlar.

“Risk alın, Cesaretli ve Olumlu Olun. Her şeyin çok iyi olacağı inancınızı güçlendirin”

Orta boy işletmeler için, dünya çapında firma olma şansı ayağımıza kadar geliyor. Geçtiğimiz Mart ayında, Hollanda ile Ruanda Büyükelçiliği odamızı ziyaret ederek, iş insanlarımızın onların ülkelerinde yatırım yapmaları yönünde talepte bulundu. 20 Nisan 2017 tarihinde de, Afrikalı büyükelçiler ilimizi ziyaret edecekler, muhtemelen aynı taleplerde bulunacaklar. Bu fırsatlar iyi yorumlanmalı, kendisine güvenen üyelerimiz tarafından değerlendirilmeli. Adı geçen ülkelerde, üretim yok denecek kadar az. Gidenler, o ülkelerin gelecekteki büyük sanayicileri olabilirler. Bu ülkelerdeki fırsatlarda, Amerika’nın keşfedildiği yıllarda, Amerika’ya giden göçmenleri örnek alabiliriz. Avrupa’daki cesur insanlar, bakir Amerika’ya gittiler, Amerika’nın ekonomik, siyasi, sosyal yapısında söz sahibi oldular. Gidenlere baktığımızda, hepsinin, evini, yurdunu bırakacak kadar cesaretli olduklarını görürüz. Elbette ki üyelerimize yönelik olarak bizim söz konusu ettiğimiz cesaret, cahil cesareti değil, akıllı, hesaplı, ayakları yere basan cesarettir.

Biz bütün hesaplarımızı her şeyin çok iyi olacağı inancımıza göre planlıyoruz. Sizlere de, temsil ettiğiniz tüm üyelerimize de böyle tavsiye ederim.” 

Haber: KUTSO Basın