Kütahya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Halil Hamzaoğlu ile beraberindeki heyet, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

 

Ziyarete, SMMM Odası İl Başkanı Halil Hamzaoğlu, Başkan Yardımcısı Metin Sertel, Denetleme Kurulu Başkanı İsmail Erdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri M.Salahattin Taner ve Murat Baş, Sekreter Mesut Gökşin katıldı.

 

Kütahya SMMM Odası Başkanı Halil Hamzaoğlu, KUTSO’nun girişimcilere ve yatırımcılara öncülük etmesi ve destek vermesinden dolayı, KUTSO yetkililerine teşekkür etti. Her iki kuruluşun da üyelerinin aynı kitleler olduğundan bahisle, işbirliği çalışmalarının artırılması dileklerini sundu. KUTSO’nun üyelerine yol ve yön gösterici öncü bir kuruluş olduğunu, gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinin önemli ve memnuniyet duyulan bir katkı olduğunu ifade etti. Hamzaoğlu, Kütahya SMMM Odası Başkanlığı olarak, böyle verimli eğitimler düzenlemeyi planladıklarını, KUTSO ile bu konuda da işbirliği yapmayı arzu ettiklerini belirtti. Ayrıca, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın etkinliklerine katılım sağladıklarını, KUTSO üyelerinin ve Yönetim Kurulunun taleplerini ilgili makamlara ulaştırabileceklerini söyledi.

 

Karşılıklı görüş alışverişi yapılan ve sohbet edilen ziyarette, ülkemizdeki vergi oranları, vergi düzenlemeleri, işletmelerin ihtiyaç duyduğu düzenlemeler konusunda müzakere yapıldı.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KDV Kanunu’na ilişkin olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne görüş bildirildiğini belirterek, vergi düzenlemeleri hakkındaki görüşlerini aktardı. İşletme ölçeklerinin, vergilendirme açısından da önem taşıdığını söyleyerek, kurumsallaşmaları gerektiğini ifade etti. Güral, mikro işletmelerin küçük işletmelere, küçük işletmelerin orta boy işletmeler haline getirilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

Ziyaretin sonunda, karşılıklı iyi dilekler sunularak, ziyaretten duyulan memnuniyet dile getirildi. Ayrıca, Kütahya’nın sosyal ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak tüm çalışma ve faaliyetlerde karşılıklı işbirliğine hazır olunduğu vurgulandı.

 

 

Haber: KUTSO Basın