Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamındaki, istişare toplantısı, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğinde, KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya, DPÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İ.Göktay Ediz, DPÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Ümran Erçetin, DPÜ öğretim üyeleri, TOBB Kütahya Oda/Borsa Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr.İçlem Er, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bağırgan, Genel Sekreter Salih Nafi Alıç, Kütahya 1.ve 2.OSB yetkilileri, KUTSO üyesi işletmelerin yetkilileri ile insan kaynakları birim yöneticileri ve çalışanları katıldı.

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, işletmelerin çalışanlarda ve stajyerlerde aradıkları nitelikler ve kriterler hakkında bilgi paylaşıldı. Ayrıca, işletmelerin nitelikli çalışan konusunda yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi.

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Temsilcisi Yrd.Doç.Dr. Ayhan Gün tarafından, 2016-2017 dönemine ilişkin gerçekleştirilen ve planlanan işbirliği çalışmaları hakkında bilgi sunuldu.

Katılımcıların görüşlerini, sorun ve çözüm önerilerini ayrı ayrı söz alarak ifade ettiği toplantıda, işletmelerin çalışanlarda ihtiyaç duyduğu nitelikler, mesleki eğitimin önemi, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında gerçekleştirilebilecek faaliyetlere ilişkin müzakere yapıldı.

 

Haber: KUTSO Basın