Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen akşam yemeğinin ardından, Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, meslek komite başkanlarının katıldığı toplantıda, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Radyo Dumlupınar Müdürü Mustafa Murat Aydın, DPÜ Öğretim görevlileri ve öğrencileri konuk edildi. Radyo Dumlupınar Müdürü Mustafa Murat Aydın “İnsanlık Ölmedi Ödülleri” Projesi hakkında KUTSO meclisine hitap etti. Mustafa Murat Aydın, “Kütahya’dan doğan bir proje olması nedeniyle önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl katılım, sadece Kütahya’dandı. Bu yıl ise Kütahya’nın yanı sıra Konya’dan, Aydın’dan, İzmir’den, Eskişehir’den hikâye yazanlar var. Yakın zamanda ulusal ve uluslararası boyuta taşınabilecek bir proje olarak görüyoruz. Bu hedefe ulaşacağımızdan eminiz. Kütahya’mıza uluslararası bir proje daha kazandırmanın mutluğunu yaşamak istiyoruz” diyerek sözlerini bitirdi. Sunumun ardından, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, KUTSO Meclis Üyelerine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Faaliyetlerinden ve çalışmalarından dolayı, KUTSO meclisi adına, Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından Rektör Gören’e ve beraberindeki DPÜ heyetine çalışmalarından dolayı teşekkür edilerek hediye takdim edildi.

Hediye takdiminin ardından, Temmuz ayı meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan konular müzakere edilerek ilgili kararlar alındı. KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bağırgan tarafından, Temmuz ayı faaliyet raporu sunuldu. Kurum ve kuruluşlardaki KUTSO temsilcilerinin bilgi paylaşmasının ardından, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, iş dünyası ve güncel konular hakkında görüşlerini aktardı.

Dünya basınında ülkemiz hakkında çıkan olumsuz haberler için üzüntüsünü dile getiren  KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral;  “Çok çalışmak ve çok güçlü olmak zorundayız. Şartlarımız ne olursa olsun, ülkemizin daha güçlü olması için, bütün imkânlarımızı seferber etmemiz lazım” diyerek,  Kütahya iş dünyasına ve KUTSO Meclis üyelerine görüşlerini aktardı.

Aynı zamanda, çalışmaların hızla sürdüğü “Serbest Bölge” hakkında bilgi paylaşımı yapan Nafi Güral, konuşmasında “Serbest bölge ile ilgili sayın Bakanımızla Nisan ayında görüştük, daha sonra bakanlığın bize verdiği bilgide başvurumuzun olumlu karşılandığı bize aktarılmıştır ve bazı hazırlıkların yapılması gerektiğinin altı çizilmiştir. Bizde, o hazırlıkları yaptık. Öncelikle yer seçimi önemli. Yer seçiminin yapılabilmesi için üç tane faktör var. Elektrik, doğalgaz ve nitelikli eleman. Bununla ilgili belirlediğimiz yerleri Sayın Valimize arz ettik. Sayın Valimizin düşüncesi şu oldu Kütahya için karar verme pozisyonunda olan büyüklerimizle durumu paylaşıp bir araya gelelim bu konuda fikir üretelim gibi bir sonuç çıktı.  Yer belirleme işlemi bittiğinde, süreç başlamış olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: KUTSO Basın