Bahçeşehir Koleji Kütahya Kampüsü ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğindeki “Çocuğum, Teknoloji ve Ben” konulu seminer, yoğun ilgi ve katılımla KUTSO salonunda gerçekleştirildi.   

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgi ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr.Öğretim Üyesi Yavuz Samur sunumundaki seminer, KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aktaş’ın açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından KUTSO kurumsal filmi izlenerek, seminer sunumuna geçildi.

Dr.Öğretim Üyesi Yavuz Samur, teknolojinin doğru ve verimli kullanımı, teknolojinin etkileri konularında bilgiler vererek, çocuklar ve ebeveynler için tavsiyelerini paylaştı. Ayrıca, teknoloji kullanımında çocuk ile ebeveyn arasındaki çatışmanın giderilmesi, bilgi ve iletişim teknolojilerinde doğru kaynakların kullanılması, yararlı elektronik ortamlar, sakıncalı içerikler ve bunlardan korunma yöntemleri, oyun ve internet bağımlılığı, bu bağımlılıkları bertaraf edebilecek çeşitli etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ülkemizde ve dünyada yaşanan örnekleri de katılımcılarla paylaşarak, hem aile, hem de okul eğitiminde dikkat edilmesi gerekli hususlardan söz etti ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Katılımcılar, KUTSO’nun düzenlediği seminer programından memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkür etti. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

 

Haber: KUTSO Basın