HOLLANDA YETKİLİLERİ KUTSO’YU ZİYARET ETTİ

Hollanda Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Ataşesi ile beraberindeki heyet, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KUTSO) ziyaret etti.

KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanının hazır bulunduğu ziyarete, Hollanda Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Ataşesi Mr.Jeroen Kelderhuis, Hollanda Fahri Konsolosu A.Oğuz Özkardeş, Hollanda İş Destek Ofisi Baştemsilcisi Faruk Uçar katıldı. Heyete, Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser refakat etti.

Ziyarette, Hollanda ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin, karşılıklı iş imkânlarının geliştirilmesi yönünde fikir alışverişi yapıldı. İşbirliği yapılabilecek çalışmalar müzakere edilerek, iki ülke arasındaki iş imkânları görüşüldü.

Hollanda heyeti yetkilileri, Kütahya’da faaliyet gösteren tüccar ve sanayicileri, kendi ülkelerinde bulunan işletmeler ile bir araya getirmek istediklerini ifade etti. Bu kapsamda; yerinde inceleme fırsatı sunulması ve firmaların ikili görüşmelerinin sağlanması, karşılıklı işbirliği oluşturulması amacıyla, Kütahya iş dünyası temsilcilerini davet etti.

KUTSO Başkanı Nafi Güral ise, Hollanda’nın örnek gösterilebilecek başarılı bir ülke olduğunu söyleyerek, KUTSO ve Kütahya hakkındaki bilgileri paylaştı. Ayrıca, Kütahya’nın yatırım avantajları ile ilgili bilgi vererek, üyelerin ticari ilişkilerini artıracak ve Kütahya’nın gelişmesine katkı sağlayacak olan çalışmalarda, KUTSO’nun işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Hollanda Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Ataşesi Mr.Jeroen Kelderhuis, Hollanda Fahri Konsolosu A.Oğuz Özkardeş, Hollanda İş Destek Ofisi Baştemsilcisi Faruk Uçar ise, ziyarette yaptıkları konuşmalarda, Kütahya ve Ege Bölgesi’nde ticari işbirliği planladıklarını belirterek, karşılıklı yatırım imkanları hakkında bilgi paylaştı. Talep edilebilecek sektörlere göre işbirliği çalışmaları yapılabileceğini belirterek, görüşme ve ziyaretten dolayı KUTSO yetkililerine teşekkür etti.