KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUTSO’NUN KONUĞU

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KUTSO) konuk edilen T.C. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, KUTSO yöneticileri ile bir araya geldi.

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu, KUTSO toplantı salonundaki ziyaret ve toplantıda, KUTSO yöneticileri tarafından Kütahya hakkında bilgiler sunularak, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

T.C.Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü akademisyenlerinden Yrd.Doç.Dr. Aygün Erdoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, programdan dolayı KUTSO yetkililerine teşekkür ederek, gösterilen misafirperverlikten memnuniyet duyduğunu söyledi. Üçüncü sınıf öğrencilerinin, proje alanı olarak Kütahya’yı seçtiklerini, bu nedenle öğrencilerden ve öğretim görevlilerinden oluşan bir heyet ile Kütahya’da inceleme ve çalışma yapmak üzere bulunduklarını belirtti. Ayrıca, çeşitli işletmelere yerinde inceleme ve ziyaretler gerçekleştirildiğini, Kütahya merkezi ve ilçelerinde edindikleri bilgiler sonucunda, analiz çalışması yapılacağını ifade etti.

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, toplantıda yaptığı konuşmada, KUTSO’nun eğitim alanında yaptığı çalışmalardan ve şehre kazandırılan okullardan söz ederek, eğitime büyük önem verildiğini, bundan dolayı Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (KUTSEV) kurulduğunu belirtti. Ayrıca, şehrin ve üyelerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, üyeler ile birlikte gelişmiş şehirlere yapılan inceleme ziyaretleri hakkında bilgi paylaştı. Şehrin ekonomik gelişmesi ve yeni sanayi yatırımlarının kazandırılması için, sağlık, eğitim, ticaret imkânları gibi sosyal donatıların hazır olması gerektiğini belirterek, KUTSO’nun bu alanlarda yürüttüğü çalışmalar konusunda bilgi verdi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ise, iş dünyasındaki 50 yılı aşan tecrübe ve tavsiyelerini, kendi yaşamından örneklerle, öğrencilere aktardı. Kütahya hakkında çeşitli bilgileri de paylaşan Güral, şehrin, marka kent haline getirilmesi yönünde ihtiyaç duyulan çalışmalara dair görüşlerini dile getirdi. Ayrıca, Kütahya’nın, coğrafi konum avantajına sahip bulunduğunu, tarih, kültür, doğa, maden, jeotermal kaynaklar, el sanatları, mimari yapı, müze vb. gibi tarihi mekânlar açısından oldukça zengin olduğunu ifade etti. Kendi çalışma prensiplerinden örnekler veren Güral, gençlere; yılmadan, yorulmadan ve olumsuzluklardan etkilenmeden çalışmalarını, hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye etti. Bu sayede başarıya ulaşabileceklerini belirtti. Zekât vermenin sadece maddi olmadığını, aynı zamanda, kazanılan bilgi, tecrübe ve becerilerin, toplum yararına paylaşılması gerektiğini dile getirerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından, konuk heyetteki öğrencilerin yönelttiği soruların KUTSO yetkilileri tarafından cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.