KÜTAHYA VALİSİ KUTSO MECLİSİNİN ONUR KONUĞU

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO sosyal tesisi Âlâ Restoran’da düzenlenen akşam yemeğinin ardından, Meclis Toplantı Salonunda, onur konuğu Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in teşrifleriyle gerçekleştirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile meslek komite başkanlarının katıldığı toplantı, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç’ın açılış konuşması ile başladı.

Açılışın ardından, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral yaptığı konuşmada; toplantıyı teşrifinden dolayı Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ederek, şehrimizin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine dair çalışmalarda, KUTSO’nun göreve ve işbirliğine hazır olduğunu ifade etti. Şehrin gelişmesi için, halk, sivil toplum kuruluşları, üniversite, yerel yönetimler ve siyaset olmak üzere beş faktörün, altıncı unsur olarak da kamuoyu açısından büyük önem taşıyan basının, işbirliği yapması gerektiğini belirtti. Bu faktörlerin, aynı hedefler doğrultusunda işbirliği yapması halinde başarı elde edilebileceğini vurguladı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, haziruna hitabında, birlik ve beraberliğe, yerel faktörlerin işbirliğinin önemine vurgu yaparak, 15 Temmuz gecesi milli irade ve demokrasiye olan başkaldırıya dair yorum ve eleştirilerini de paylaştı. Kütahya’nın tarih, kültür ve doğal güzellikleri gibi değer ve zenginliklerinden söz ederek, şehrin ekonomik ve sosyal açıdan geliştirilebilmesi açısından iş dünyası temsilcilerinin katkısının önemli olduğunu belirtti. Katma değer oluşturacak üretimin, istihdamın, sosyal donatıların çok önemli faktörler olduğunun ve Kütahya’nın ortak menfaati için, yerel dinamiklerin ortak paydada çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Hitabının sonunda, KUTSO Meclisi tarafından ayakta alkışlanan Kütahya Valisi Sayın Nayir’e KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç ve KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından, Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun “Rengârenk Kütahya” eseri ile KUTSO tarafından eğitim ve kültür hayatına kazandırılan “Kütahya Sanatçıları” kitabı, günün anısına takdim edildi.

Hediye takdiminin ardından, Temmuz ayı meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan konular müzakere edilerek karara bağlandı. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bağırgan tarafından, Haziran ayı KUTSO faaliyet raporu sunuldu.

Konuşmaların ve gündem maddelerinin tamamlandığı KUTSO Temmuz ayı meclis toplantısı, bir sonraki toplantı tarihinin duyurulmasının ardından, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından kapatıldı.