Kütahya’yı ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) organizasyonundaki kahvaltılı toplantıda konuk edildi.

İl protokolü, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri yetkilileri, KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, iş dünyası temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Zeybekci, Türkiye’nin 2002 yılından bugüne kadar, dünyanın 22’nci ekonomisinden, 16’ncı büyük ekonomisine yükseldiğini söyledi. Türkiye’nin, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, dünyada rekorlar kırdığının altını çizen Zeybekci, şöyle konuştu: “2016 yılında hazırladığımız yatırım teşvik sistemleriyle, yeni ihracat teşvikleriyle 2017 yılını İhracat Seferberliği yılı ilan ettik. Şimdi sonuçlarını alıyoruz. 2017 yılının ilk üç ayında ortalama yüzde 10, Mart ayında da yüzde 19 oranında ihracatımızı artırdık. Tüm dünya yerlerde sürünürken, biz büyüdük.”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin detaylarını da anlatan Zeybekci, Türkiye büyüdükçe, ülkenin önünü kesmeye çalışanların olduğunu dile getirdi. Türkiye’yi dünyada kimsenin tutamayacağını vurgulayan Zeybekci’ye, konuşmasının ardından, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından hediye takdim edildi. Çini sanatçısı ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yiğit tarafından özel olarak hazırlanan çini ile KUTSO’nun kültür hayatına kazandırdığı Merhum Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun Rengârenk Kütahya eseri sunuldu.

Haber: KUTSO Basın