KUTSO BAŞKANI NAFİ GÜRAL, DPÜ’DE ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından DPÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlık Fuaye Alanında “Proje Pazarı” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, konuşmacı olarak misafir olduğu etkinlikte, öğrencilerle tavsiyelerini paylaştı.

Yeni projeler geliştirmenin, hem öğrencilerin kişisel gelişim ve kariyer hedefleri açısından, hem de ülkemizin gelişmesine sağlayacağı katkı açısından önemli olduğunu vurgulayan Güral şunları söyledi: “Siz gençler geleceğimizsiniz. Hayalleriniz olmalı, bu hayallerin peşinden koşun. Eğer hayallerinizin peşinden koşarsanız, hem kendinizi, hem ailenizi, hem de toplumu geliştirirsiniz. Bu gelişmeye sağlayacağınız katkı açısından, hayalleriniz çok önemlidir. Projelerin hayata geçirilmesi için birkaç faktörün bir arada olması lazımdır. Bunlardan birisi, projeleri olan insanların kendine güvenmesi ve başarabileceğine inanmasıdır. İkincisi ise, projeleri olan kişilere fırsat verilmesi lazımdır. Eğer fırsat verilirse, düşüncelerini hayata geçirmek için önemli kazanımlar elde etmiş olur. Üniversitemiz, gençlere ve girişimci adaylarına gereken desteği vermektedir. Ayrıca, iş dünyası olarak da odamızın imkanlarıyla destek vermeye hazırız. Gençlerin öğrenmesi ve fikirlerini hayata geçirmesi çok daha kolaydır. Eğer, siz gençler enerjinizi planlı ve düzenli bir şekilde, bir takım keşiflere ve yeniliklere yönlendirebilirseniz, bunun olumlu sonuçlar getireceğine inanıyorum. Gençlerin, öğrenme ve öğrendiklerini uygulama yetenekleri çok daha yüksek. Bu yetenekleri iyi değerlendirelim. Yeniliklerin hayata geçirilmesi konusunda, hem kendimize fırsat yaratalım, hem de yeni projelere destek sağlayacak kurumların, bu projelerin içinde yer almasını sağlayalım. Lise ve üniversitelerde yapılan projeler, öğrencilerin proje yapma arzularını harekete geçirmektedir. Bu sayede, öğrenciler bir şeyler yapabileceğine, başarabileceğine inanıyor, çevresine örnek oluyor. Diğer öğrencilere de rol model olması açısından bunu çok değerli görüyorum. Değerli dekanım, bu çalışmalarınızdan dolayı, şahsınızda emeği geçen tüm akademisyen ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların getirdiği faydaları ve katma değeri hep birlikte göreceğiz. Bu öğrencilerimiz başarıları ile sadece kendilerine değil, ülkemize de hizmet vermiş olacaklar, bu hizmetler ile de ülkemiz gelişecek. Türkiye’nin genç nüfusu oldukça fazla. Bundan gurur duyuyoruz. Bu genç neslin, ülkemizin gelişmesini sağlayacak üretkenlikte olması için hepimiz misyon üstlenmeliyiz. Bu çalışmaların ve projelerin devamını arzu ediyorum. Projelerinizin hayata geçirilmesi konusunda, hem temsil ettiğim KUTSO’da, hem de sahibi olduğum şirketlerimde, bütün imkanlarımızın sizin emrinizde olduğunu, öğrencilerimizin huzurunda bir defa daha ifade etmek istiyorum. İşimizi gücümüzü bırakır, öğrencilerimizin başarılı olması için gerekli olan bütün çalışmalarda yer alırız. Öğrencilerimiz isterse, fabrikalarımıza gelerek, inceleme çalışmaları yapabilir, iş dünyası temsilcilerimizle görüşebilirler. Laboratuvarlarımız ve teknik personellerimiz başta olmak üzere, fabrikalarımızda, tüm imkanların öğrencilerimizin istifadesine sunulacağını, burada bir defa daha ifade etmek istiyorum. Enerji ve icat gençlerimizden, ihtiyaç duyulan tüm fırsatları sunmak da bizden. Burada düzenlenen etkinlikten dolayı sizleri tebrik ediyor, hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum.”