KUTSO’DA İHRACATÇILAR İÇİN MALİYETLEME SEMİNERİ

Modern Maliyet Hesaplama Yöntemlerinden Zamana Dayalı Faaliyet Tabanlı Maliyetleme semineri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Seminere, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı ihracat yapan ve ihracat potansiyeline sahip işletmelerin yetkili ve temsilcileri katıldı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Metin Yılmaz’ın sunumunda gerçekleştirilen seminerde, modern maliyetleme yöntemleri, maliyet muhasebesi ve amaçları, maliyetlerin sınıflandırılması, üretim planlama, performans ölçümü, zamana dayalı faaliyet tabanlı maliyetleme konularında bilgiler verildi. Ayrıca, modern maliyetleme yöntemlerinin yararları ve olumlu etkileri konularında tavsiyeler paylaşılarak, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.