MESLEK TANITIMI İÇİN ÖĞRENCİLERLE İŞLETME ZİYARETLERİ

Kütahya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu eylem planı kapsamında, öğrencilerle işletme ziyaretleri yapılarak meslek tanıtım faaliyetlerine devam edildi.

Öğrencilerin, meslekleri tanımaları ve kendi yeteneklerine uygun meslekleri seçmeleri, seçecekleri mesleğe hazırlanmaları konularında bilgi paylaşmak, meslek seçimlerine katkı sağlayarak, istedikleri ve hedefledikleri alanda gelişmelerine yön göstermek amacıyla, Kütahya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları uyarınca, meslek tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi.

Kütahya Belediyesi, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,  Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğinde, 10 okuldan 106 öğrencinin katılımıyla, Kütahya Porselen A.Ş. ve Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. işletmelerinde meslek tanıtım programları yapılarak, fabrika ziyaretleri yapıldı.

Kütahya Porselen ile Kümaş işletmelerine gerçekleştirilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve KUTSO yetkililerinin bulunduğu ve il merkezindeki okullardan öğrencilerin katıldığı ziyaretlerde, sekizinci sınıf öğrencilerine, meslekler hakkında bilgi verilerek, öğrenci heyeti ile birlikte işletmelerde incelemeler gerçekleştirildi. İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri kapsamında, öğrencilere meslek seçiminin önemi, iş arama becerilerinin kazandırılması konularında bilgilendirme yapıldı.