MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI YAPILDI

AHŞAP KALIPÇI, DUVARCI VE SIVACI SINAVLARI, KUTSO VE MEYBEM A.Ş. İŞBİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından düzenlenen “Ahşap Kalıpçı”, “Duvarcı” ve “Sıvacı” mesleklerine yönelik Mesleki Yeterlilik Sınavları, 26-27 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) A.Ş. ile KUTSO işbirliğinde gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Sınavlarına, 10 Ahşap Kalıpçı, 6 Duvarcı ve 7 Sıvacı olmak üzere toplamda 23 aday katıldı.

Mesleki yeterlilik belgesi kazanmak üzere sınavlara katılan ahşap kalıpçı, duvarcı ve sıvacı meslek dallarındaki adaylar, sınavların ilk bölümünde, KUTSO eğitim salonunda yazılı sınavlara katıldılar. Yazılı sınavların ardından, pratik sınav alanı olarak belirlenen Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, kendilerine verilen projeleri tamamlamaya çalıştılar.

Sınava giren adayların, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları için mesleklerine göre tabi tutuldukları yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavların üçünde de başarılı olmaları gerekmekte olup, bu üç aşamadan herhangi birinde başarısız olan adaylar, bir sonraki sınav döneminde, sadece başarısız oldukları bölüm için tekrar sınava tabi tutulacaklar.

KUTSO tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli meslek dallarıyla ilgili olarak, gelen talepler doğrultusunda sınav tarihi belirlenerek, sınavlar düzenlenmeye devam ediyor. Yürürlükte olan mevzuata göre, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde 01 Ocak 2017 tarihinden sonra, “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmadan personel çalıştıran işletmelere, hem cezai müeyyide uygulanmaya başlayacak, hem de işletmelere ihaleye girememe kısıtlılığı getirilecektir. Bu kapsamda, konuyla ilgili olarak, KUTSO üyelerine yönelik bilgilendirme ve duyurular devam etmekte olup, yine KUTSO bünyesinde mesleki yeterlilik sınavlarının düzenlenmesine devam edilmesi planlanmaktadır.