KUTSO’DA “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ” EĞİTİMİ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi, KUTSO toplantı salonunda, gerçekleştirildi.

 

Eğitim programı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile KUTSO işbirliğinde, Kimya Yüksek Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Turhan sunumunda gerçekleştirildi.

 

İki gün süren ve KUTSO üyesi firmaların temsilcilerinin katıldığı eğitimde, Mustafa Turhan tarafından, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıklardan korunma prensipleri, ilk yardım, biyolojik, psikososyal, kimyasal, fiziksel risk etmenleri gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi.

 

Ayrıca, bu risk etmenlerine karşı dikkat edilmesi gereken hususlar, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü konularında bilgiler verilerek, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

 

Mustafa Turhan tarafından, katılımcıların hem iş yaşamında, hem de sosyal yaşamlarında farkındalık yaratacak bilgilerin ve ipuçlarının paylaşılması, katılımcıların beğenisini topladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın