ODAMIZIN TANITIMI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), 1926 yılında kuruldu.

1964 yılında Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için ilk çalışmalar KUTSO bünyesinde yapıldı.

1966 yılında Kütahya’nın zengin kömür potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla Seyitömer Termik Santralinin kurulmasında aktif rol oynayan KUTSO, 1971 yılında Kütahya/Gediz’de yaşanan deprem felaketinin ardından ilçeye, 200 öğrenci kapasiteli yurt yaptırdı.

1977 yılında Kütahya’nın dış pazarlara açılması ve dış finansmanın ilimize gelmesi amacıyla 21 kişilik bir heyet ile Avrupa turu yapıldı, aynı süreçte Kütahya ilindeki çini imalatçılarının bir araya gelerek kurduğu Çinikoop hayata geçirildi.

1982 yılında Kütahya Devlet Hastanesine tam teşekküllü 32 oda ve yoğun bakım ünitesi kazandırıldı.

1997 yılında Kütahya Ticaret Borsasının kurulması aşamasında öncülük etti.

1998 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği finansmanı ile Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Atatürk Anadolu Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lisesi kazandırıldı.

1999 yılında KUTSO finansmanı ile kurulan Kütahya Gümrük Müdürlüğü binası, müdürlüğün hizmeti sona erdiğinden dolayı,  Kütahya Valiliği hizmetine sunuldu.

1999 yılında KUTSO web sitesi açıldı, ayrıca, üyelerin ürünlerini sergileyebilmeleri amacıyla, Sergi Binası kuruldu.

2000 yılında ülkemizdeki tüm şehitlerin anısına, Şehitler Anıtı ve Parkı açıldı.

2001 yılında KUTSO tarafından restore edilen tarihi Kütahya Konağı, halen yöresel lezzetlerin sunulduğu bir restoran olarak hizmet vermektedir.

2001 yılında başlayan kalite yolculuğu, halen TSE ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile devam etmektedir.

2003 yılında, ortaklık kültürünün iyi bir örneği olan ve bugün Kü-Blok markası ile Türkiye’de ilk ve özel üretim yapan, Kütahya Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurdu.

2006-2007 yıllarında, Kütahya 2.Organize Sanayi Bölgesi kurulması için öncülük etti.

2008 yılında, Akredite Oda Belgesini alan KUTSO, aynı yıl KUTSO Marka Tescil Belgesi’ni aldı.

2008 yılında, yeni binasında hizmete başladı.

2009 yılında Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği yapılarak, Tasarım Teknokent A.Ş.’ye ortak oldu.

2010 Kütahya Çavdarhisar Aizanoi antik kentinde TÜRSAB ve TOBB katkılarıyla Anemon Oteli açılmasına öncülük etti.

2011 yılında, üyelerin de finansal katkı sağladığı KUTSO Anaokulu Kütahya’ya kazandırıldı. Yine aynı yıl, üyelerin çalışmalarına kolaylık sağlaması amacıyla, KOSGEB Kütahya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne hizmet binasında yer tahsisi yapıldı.

Yine 2011 yılında, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) A.Ş.’ye,  Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş.’ye ortak olundu.

2013 yılında;

KUTSO’nun 14 meslek komitesine ve girişimci kurullarına hizmet binası içerisinde ayrı çalışma odaları tahsis edildi.

KUTSEV (Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı) kuruldu.

KUTSO Ehrami Karaçam Hatıra Ormanı oluşturuldu.

KUTSO Endüstri Meslek Lisesi inşa edildi.

Zafer Bölgesel Havalimanında, KUTSO tarafından TOBB çatısı altındaki tüm oda ve borsa mensuplarının yararlanacağı CIP salonu tahsis edildi.

14 meslek komitesi, 34 meclis üyesi, 9 yönetim kurulu üyesi bulunmaktadır.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Çeçenistan Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolüne sahiptir.

KUTSO, 4 farklı yayını eğitim ve kültür hizmeti olarak kazandırmıştır.

Rengârenk Kütahya-Ahmet Yakupoğlu

Boğaziçi – Ahmet Yakupoğlu