KUTSO’DA “DIŞ TİCARET” SEMİNERİ  

T.C.Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğinde düzenlenen “Dış Ticaret” semineri, KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

T.C.Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Dr.Tolga Tuncer ve Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Rukiye Duru sunumunda gerçekleştirilen seminerde, “İhracata Yönelik Devlet Yardımları”, “Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları” konularında bilgiler verildi.

 

T.C.Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Dr.Tolga Tuncer, pazara giriş engeli, tarife ve gümrük, hizmet ticareti, sertifikasyon engelleri, menşe kuralları ile ilgili engeller, fikri mülkiyet haklarının korunması ile ilgili problemler, yatırımlarla bağlantılı ticari engeller ve diğer pazara giriş engelleri, bu engellerin çözüm yolları konularındaki bilgileri katılımcılara aktardı.

 

T.C.Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Rukiye Duru ise, ihracata yönelik devlet yardımları, UR-GE desteği, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, yurt dışı fuar desteği, yurt dışı birim, marka ve tanıtım desteği, tasarım, marka ve Turquality desteği konularında bilgiler verdi.

 

Katılımcıların yönelttiği soruların cevaplandırılması ile seminer sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın