KÜTAHYA, KUTSO STANTI İLE YÖREX FUARI’NDA

 26-30 Ekim 2016 tarihlerinde yedincisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla, Antalya EXPO Center`da kapılarını açtı.

 

Yörex Fuarı, yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemek, markalaşmalarını sağlamak, bu ürünlerin katma değerini artırmak, yöresel ürünleri üreten işletmeleri geliştirmek ve güçlendirmek, yöresel ürünlerin yerel pazarlardan daha geniş dış pazarlara ulaşmasını sağlamak, yöresel değerleri ve kültürel unsurları fuar süresince paylaşmak amacıyla her yıl Antalya’da gerçekleştirilmektedir.

 

Türkiye’nin her bölgesinden yöresel ürünleri aynı çatı altında buluşturan fuarda, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları başta olmak üzere, belediyeler, kalkınma ajansları, meslek odaları ve diğer kurum kuruluşlar stant açarak, kendi illerine özgü yöresel ürünlerini, coğrafi işaretli ürünlerini, ziyaretçilerle buluşturmaktadır.

 

“Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla gerçekleştirilen ve ülkenin dört bir yanından yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlayan YÖREX Fuarında, yöresel tatlar, el sanatları, tarım ürünleri, gıda ürünleri, kültür ve turizm zenginlikleri gibi birçok alanda tanıtım yapılmaktadır.

 

Her yıl ziyaretçilerin yoğun ilgisini ve beğenisini toplayan YÖREX Fuarı’nda, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından stant açıldı. Kütahya’nın tanıtımına katkı sağlayacak gıda, çini, el sanatları gibi çeşitli sektörlerden katılımcı üyeler, KUTSO standında ziyaretçiler ile buluştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın