BASIN BİLDİRİSİ

Tarih, tekerrür ediyor. 100 yıl önce olduğu gibi yedi düvel ülkemize karşı birleştiler.

100 yıl önce kendileri geldiler, savaştılar, yenildiler ve gittiler.

100 yıl sonra kendileri gelmiyorlar, terör örgütleri başta olmak üzere, taşeronlarını görevlendiriyorlar, onlara strateji öğretip, taktik ve silah veriyorlar.

 

Öğrettikleri stratejinin birinci ayağı, dağlara çıkarıp teşkilatlandırmak, inanıyoruz ki, yakında buralardan sökülüp atılacaklar.

 

Ortadoğu’da yarattıkları bataklık da kurutulacak.

 

İkinci ayağı, hendekler kazıp, kurtarılmış bölgeler yaratarak, devletin buralara girmesini  engelleyerek, devlete meydan okumak. Bu strateji çöktü, bölge halkının desteği ile devlet hendekleri kapattı, bayrağımız dikti. Bölge halkı, kentine ve devletine sahip çıktı. Ülkemiz insanlarının birbirleriyle kenetlenmesinde önemli bir faktör oldu, ama yedi düvelden ses çıkmadı.

 

Hendek stratejisi tutmayınca, üçüncü ayağı olarak, askerimize ve polisimize taşeronlar aracılığı ile  kıyım operasyonları başlatıldı. Şehitlerimiz  için,  yedi düvelden cılız kınamalardan başka ses gelmedi. Ama şehitlerini kalbine gömen halkımızın tamamı, birbirleriyle daha çok kenetlendi.

 

Bu eylemler de tutmayınca, stratejistler masum halka yönelik eylem planladılar ve uygulattılar. Çoğu misafirimiz olan, gencecik insanlarımıza kıydılar. Timsahın gözyaşları misali kınamalar, hatta NATO bayraklarının yarıya indirilmesi ile göz boyamaya çalıştılar.

 

Yedi düvelin taşeronlarına verdiği silahlar, daha ne kadar şehit ve masum insan canı alacak bilmiyoruz. Ama biliyoruz ki, silah vermeseler terör olmayacak.

 

İnanıyoruz ki, bir gün gelecek, bugün besledikleri terör, yedi düveli de vuracak. Gene inanıyoruz ki, yaşanan terör eylemlerine rağmen insanlarımız, birbiriyle daha güçlü kenetlenecek. Halkımız, her zaman ki normal harcamalarını yapacak,  iş dünyası yatırımlarını ve ticaretini, her zamankinden daha çok yaparak, ekonominin yavaşlamasına izin vermeyecek. 100 yıl önceki gibi, yedi düveli bozguna uğratacak.

 

Şehidimize ve hayatını kaybeden pırıl pırıl gencecik insanlarımıza rahmet, yaralılarımıza şifalar dileriz.

 

 

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI