ÜYELERİMİZ, TİCARET SİCİLİ HARÇLARINI, ODAMIZDAN ÖDEYEBİLECEK

492 Sayılı Harçlar Kanunu’nda yapılan düzenleme ile üyelerimizin ticaret sicili işlemlerine ilişkin harçların, 2017 yılı itibariyle, bankalar ve vergi daireleri yerine, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO)  tarafından tahsil edilmesine başlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altındaki ticaret ve sanayi odalarında, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi yönündeki çalışmalara, bir yenisi daha eklendi.

01 Ocak 2017 tarihinden itibaren, üyelerimizin ticaret sicili işlemlerine ilişkin harçların, bankalar ve vergi dairelerine ödeme zorunluluğu yerine, odamızdan tahsil edilmesi için yetki alındı ve uygulamaya başlandı. Böylece, ticaret sicili işlemlerinde üyelerimizin, vergi dairesi ve bankaya yatırdığı harçların, odamızdan tahsil edilmesi sağlanarak, üyelerin zaman ve emek kaybı giderilmiş oldu.

Üyelerimize kolaylık sağlayan bu iyileştirme hizmetini, kamuoyu aracılığıyla paylaşırız.