Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki oda ve borsalarda uygulanan TOBB Akreditasyon Sistemi çerçevesinde gerçekleştirilen dış denetim sonucunda, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), A (Mükemmel) seviyede Akredite Oda statüsüne yükseldi.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, oda ve borsaların iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılması, TOBB çatısı altındaki oda ve borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi, oda ve borsaların “beş yıldızlı” hale gelmesi amacıyla geliştirilen TOBB Akreditasyon Sistemi, KUTSO’da 2008 yılında uygulanmaya başlandı. Akredite Oda statüsünün 2008 yılında kazanılmasının ardından, her yıl sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları artarak sürdürüldü.

 

TOBB koordinatörlüğünde bağımsız denetim kuruluşu Türk Loydu Vakfı’nın denetçisi tarafından KUTSO’da gerçekleştirilen TOBB Akreditasyon Sistemi Belge Yenileme Denetimi sonucunda, KUTSO’nun 2017 yılı için hedeflediği “A Seviye Akredite Oda” statüsüne yükseldiği tescillenmiş oldu.

 

KUTSO’da gerçekleştirilen denetimin açılış ve kapanış toplantılarına, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu Üyeleri, KUTSO Meclis Başkanlık Divanı, Akreditasyon İzleme Komitesi Üyeleri ile çalışanlar katıldı.

 

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve TOBB Akreditasyon Sistemini “Kalitasyon” markasıyla entegre bir şekilde, mükemmellik seviyesinde uygulayan KUTSO, ülkemizde A seviyesinde olan sayılı odalar/borsalar arasına girme başarısını yakaladı.

 

Denetimin kapanış toplantısında konuşan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi GÜRAL, yürütülen ve planlanan çalışmalar konusunda kısaca bilgi aktararak, tüm organ üyelerini ve çalışanları, ulaşılan başarıdan dolayı kutladı. Ayrıca, KUTSO’nun, mükemmel seviyeye ulaşan beş yıldızlı hizmet kalitesinin artarak sürdürülmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın