Nijerya’daki Yatırım Teşvikleri Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden, (TOBB) odamıza gönderilen yazıda;

Ekonomi Bakanlığı’nın ilgi kayıtlı yazısında, Nijerya Yatırım Promosyon Komisyonu (NIPC) ve Federal Gelir İdaresi Hizmetleri (FIRS)’nin, 31 Ekim 2017 tarihinde yayımladığı, “Nijerya’da Yatırım Teşvikleri Özeti” belgesinde genel olarak yer verilen teşvikler belirtilmiştir.

Bu çerçevede, genel olarak vergi temelli teşviklere, tarım, katı mineraller, imalat, turizm/konaklama ile petrol ve doğalgaz sektörlcrine özgü teşviklere, tarife temelli teşviklere ihracat teşviklerine özel ekonomik bölgelere yönelik teşviklere yer verilmiş olup, detaylı bilgi ve ilgili kamu otoritelerinin iletişim bilgilerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği web sitesinin (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları-Ülke Duyuruları-Nijerya” bölümünde yer alan belgeden ulaşılabilmektedir.