“Emet Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” (EMKO) üyesi girişimci kadınlar, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Kütahya’nın Emet Belediyesi öncülüğünde kurulmuş olan, bölgenin ilk kadın girişimcileri kooperatifi EMKO üyesi kadınlar, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca başkanlığında, KUTSO Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ile görüşmelerde bulundu.

Ziyarette, EMKO’nun, yöredeki üretici kadınların ürünlerini daha etkin üretme ve daha iyi şartlarda pazarlamalarına imkân sağlamak amacıyla kurulduğu belirtildi. El sanatları, gıda ürünleri, çini ve yöresel hediyelik eşya vb. alanlarda üretim yapan kooperatifin, çalışmalarına ve faaliyetlerine ilişkin bilgi sunuldu.

Kütahya Emet ilçesinde kurulan EMKO, kadın üreticileri destekliyor

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet ilçesinde Nafi Güral’ın ismini taşıyan kültür sanat merkezi oluşturulmasını arzu ettiklerini belirtirken, kooperatif üyesi kadın girişimciler, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ile sohbet ederek, görüşlerini aldılar. Güral, üretim, girişimcilik, işletme yönetimi, pazarlama vb. gibi iş dünyasına ilişkin tavsiyelerini ve tecrübelerini aktararak, kadınların, iş ve aile yaşamının temeli olduklarını ifade etti. Yeni teknolojilere uyum sağlanması, aile ve iş ortamının düzenli ve özenle yürütülmesi gerekliliğinden söz ederek, değişen ve gelişen yeni koşullarda rekabet edebilecek seviyeye yükselmek için çok çalışmanın şart olduğunu belirtti.

Nafi Güral’dan kadın üreticilere destek “NG Mağazalarımızda satış yapın”

Hitabının sonunda, Kütahya’daki yol üstü NG Mağazalarında, EMKO için yer tahsis edebileceğini ve kadın üreticilere satış yapma fırsatı sunacağını açıkladı.

Sayın Güral’ın tavsiyelerini ilgiyle dinleyen kadın girişimciler, kendisi ile yüz yüze görüşmekten duydukları memnuniyeti ve mutluluğu dile getirerek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haber: KUTSO Basın