Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Aralık ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen akşam yemeğinin ardından, Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen akşam yemeğinde, KUTSO’ya yeni kayıt olan işletmelerin üyelik beratları, KUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Öncel tarafından takdim edildi.

KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile meslek komite başkanlarının katıldığı toplantıda, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Proje Geliştirme ve Uygulama Birim Başkanı İskender Cem LEBLEBİCİ konuk edildi. Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Üyeliği hakkında bilgilendirme sunumunu paylaşan Leblebici, Kütahya’nın, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına, Zanaat ve Halk Sanatları şehri olarak dâhil edildiğinden söz ederek, üyelik sürecinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi paylaştı. Üyeliğin kazanımları hakkında da bilgi vererek, bu sayede Kütahya’nın küresel ölçekte önemli bir tanınırlığa sahip olduğunu, uluslararası işbirlikleri geliştirme noktasında avantajlı duruma geçtiğini belirtti. Bunların yanı sıra, marka şehir olma, turizm, çini, el sanatları sektörlerinde, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, ildeki yerel paydaşlar işbirliğinde yürütülen projeler ve bunlara ilişkin eylem planları hakkında bilgi sundu.

Sunumun ardından, Aralık ayı meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan konular müzakere edilerek ilgili kararlar alındı. KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu tarafından, Kasım ayı faaliyet raporu, KUTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Ali Kongu tarafından mali hususlar sunuldu.

Meclisten bir ses gündeminde, KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yiğit, çini sanatı, Türk-İslam el sanatları hakkındaki mesleki deneyimleri ile Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyeliğinin, çini sektörüne katkılarına ilişkin sunumunu paylaştı.

Konuşmaların ve gündem maddelerinin tamamlandığı KUTSO Aralık ayı meclis toplantısı, bir sonraki toplantı tarihinin duyurulması ve yeni yıla dair iyi dileklerin sunulmasıyla sona erdi.

 

Haber: KUTSO Basın