Dünya’nın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 22.defa kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

85 ülke ve 4 bin 800 katılımcıyı ağırlayan fuara, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediye Başkanlığı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğinde, Zafer Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla, Kütahya adına katılım sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifiyle gerçekleştirilen uluslararası fuarın açılış törenine, Kütahya protokolü, fuara iştirak eden illerin valileri, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri, turizm sektörü işletmeleri katıldı.

Türkiye ve dünya turizm sektörünü aynı platformda bir araya getiren en önemli uluslararası buluşma noktası olan fuardaki Kütahya standında, Frig Vadisi, Aizanoi Antik Kenti, kuruluşun anası Hayme Ana, Başkomutan Tarihi Milli Parkı Şehitlik ve Anıtları, Kütahya’nın geleneksel kıyafetleri, termal kaplıcaları, çini, gümüş işlemeciliği gibi el sanatları, maden, tarih, kültür ve turizm zenginlikleri tanıtıldı.

Haber: KUTSO Basın