Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) işbirliğinde, “Maden Sektörü ve Mevzuattaki Yeni Düzenlemeler” semineri, KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) Eğitim ve Ar-Ge Daire Başkanı Mehmet Tombul, Maden Mevzuatında Yapılan Son Düzenlemeler ile Maden Kazalarında İşverenin İdari, Hukuki ve Cezai Sorumluluğu,  konularında, Maden Yüksek Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Şükrü Şafak, Risk Kültürü ve Güvenli Madencilik hakkında, Maden Mühendisi Şafak Ocak, Ruhsatlandırma Süreçleri ve Madencilikte Karşılaşılan Sorunlara ilişkin katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. Sunumların ardından, katılımcılar ile görüş alışverişi yapılarak, soruları cevaplandırdı. Ayrıca, sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri dile getirilerek müzakere yapıldı.