Kuzey Kore Yaptırımları Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB), odamıza gönderilen yazıda;

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ilgi yazısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyetine (Kuzey Kore) yaptırımlar uygulamasını içeren kararların 23 Mart 2017 yayımlanarak yürürlüğe giren 2017/9950 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile iç hukukumuza derç edildiği bildirilmiştir.

Söz konusu 2017/9950 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında değişiklik yapılmış olup, 5/3/2018 tarihli ve 2018/11480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yürürlüğe konulmuştur.

Anılan 2018/11480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının ekine TOBB’un web sitesi www.tobb.org.tr sağ panalinde “Hizmetler” başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Diğer Duyurular bölümünden ulaşılabildiği belirtilmiş olup, üyelerimize duyurulur.