Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2017 yılı Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firmaları arasında, VİG Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kütahya Porselen Sanayi Anonim Şirketi ve Nursan Kablo Donanım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olmak üzere üç Kütahya işletmesi yer aldı. Ayrıca, Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında ise, Kütahya Porselen A.Ş. yer aldı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Hasan Öncel ve Yönetim Kurulu üyeleri Tolga Eskioğlu, Fatih Alkış, Şule Özbek İri ve Genel Sekreter Salih Nafi Alıç, hem Türkiye’nin ilk 1000 ihracat firması arasında hem de Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında yer alan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. ile Türkiye’nin ilk 1000 ihracat firması arasında yer alan Nursan Kablo Donanımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne tebrik ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Kütahya’nın ileriki yıllarda bu listelerdeki varlığını daha çok artıracağını temenni eden Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, “Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da işletmelerin ölçek büyütmelerine ve ihracat odaklı çalışmalarına yönelik Odamızın her türlü desteği verecektir. Türkiye’nin ihracat devleri arasında yer alan bu firmalarımızın, yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuşmalarını tamamlamıştır.

Nursan Kablo Donanım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Kaan Yamakoğlu, firma olarak insan kaynağına çok önem verdiklerini, fabrika kuracakları bölgede öncelikle istihdam edecek personele eğitim verdiklerini, bünyelerinde ar-ge merkezlerinin olduğunu ve savunma sanayi alanında yatırımlarının devam edeceğini ifade ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.

Kütahya Porselen Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, nazik ziyaretlerinden dolayı KUTSO heyetine teşekkür ederek, şöyle konuştu “Babam Nafi Güral bize çok şey öğretti, bunlar arasında marka değerinin önemi de vardı. İlimizin adını taşıyan markamız Kütahya Porselen’in böyle bir listede olması, sizler tarafından bunun övülmesi, bizleri mutlu etti.”

 

KUTSO Basın