KUTSO BAŞKANI, YEREL BASINLA ÇALIŞMALARI PAYLAŞTI

Enflasyonla mücadele programı çerçevesinde ülke genelinde başlatılan indirim kampanyasına destek verilmesine ilişkin Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç tarafından, KUTSO’nun çalışmaları ve faaliyetleri hakkında yerel basınla bilgi paylaşılarak, basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, açıklamalarında şunları söyledi:

 

“Yeni yatırımlar ve hamlelerle, istihdam ve ekonomik kalkınmada daha iyi noktalara ulaşacağız”

 

“Ülkemizde ekonomik türbülanslar yaşansa da, KUTSO olarak hiçbir zaman krizden söz etmedik ve hep olumlu mesajlar verdik. Son günlerde yaşanan ekonomik şartlardaki bazı değişikliklerin, en kısa zamanda sorunsuz aşılacağına inancımız tamdır. Yeni yatırımlarla, iş dünyasının da desteğiyle, istihdamda ve ekonomik kalkınmada, daha iyi noktalara ulaşacağız. Bu yöndeki gayretlerimize devam ediyoruz.

 

Son dönemlerde Odamız tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin, siz değerli basın mensuplarımıza kısaca bilgi vermek istedim.

 

“İki UNESCO şehri arasında önemli işbirliği”

 

Odamız heyetiyle, Gaziantep ziyareti yaptık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası ile görüşmeler yaparak fabrikalarda incelemelerde bulunduk. Şehrin erkleri ve tüm paydaşlarıyla güçlü bir birlikteliği sağlamış olduğunu, bu sayede başarı sağladığına şahit olduk. İki UNESCO şehri olan Gaziantep ile Kütahya arasında bir köprü kurulmasını sağlayarak, işbirliğinin geliştirilmesi yönünde önemli adımlar attık. Yatırımcılara Kütahya’nın cazip imkânlarına ilişkin bilgi verip, yatırıma davet ettik. Zafer Havalimanımız aracılığıyla, iki şehir ve bölgeler arasında düzenli seferler yapılmasına ilişkin çalışmaların sürdürülmesi için görüş birliğine vardık.

 

“Çevre Odalarımızla süren istişare”

 

TR33 Bölgesi illerinden olan Afyonkarahisar ve Uşak’ta, Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulunduk. Şehirlerimize ve bölgemize yarar sağlayacak iş dünyası çalışmalarına yönelik müzakere yaparak, işbirliğinin geliştirilerek sürdürülmesine karar aldık. Çevre ve bölgedeki şehirlerle istişarelerimiz devam edecek.

 

 

“Zafer OSB taleplerimize bürokratlarımızdan destek talebi”

 

Zafer Organize Sanayi Bölgemizdeki çalışmaların hızlandırılması yönünde Ankara’da bürokratlarımızı ziyaret ederek, ilimizin talep ve ihtiyaçları için destek istedik.

 

“Üniversite sanayi işbirliği hız kazandı”

 

Üniversite sanayi işbirliği çalışmalarımıza hız kazandırarak, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile iletişim ve işbirliğimizi güçlendirdik. Üyelerimizin, üniversite nezdinde ihtiyaç duyduğu çalışmaları başlattık. Şehrimizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak işbirliği projelerimiz sürüyor. Önümüzdeki günlerde, DPÜ ve KUTSO işbirliğinde yapılması planlanan sektör çalıştayı ile ilgili faaliyetlerimiz devam ediyor.

 

“Eğitime önem veriyoruz”

 

Eğitime büyük önem verdiğimizi her platformda vurguluyoruz. Bu kapsamda, odamızda çeşitli eğitim programları düzenlemeye ve şehrimize yeni bir üniversite kazandırılması çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her yıl TOBB ve Odamız finansmanıyla, şehrimizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı yapıyoruz.

 

“Çini ve seramik sektöründeki üyelerimizle kümelenme projesi”

 

Yurt içi ve yurt dışı bağlantılı yeni projelerimiz var. Bunlardan birisi, Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürüttüğümüz Çini ve Seramik İhracatını Geliştirme Kümelenmesi UR-GE projesidir. Üyelerimizin devlet yardımlarından etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak, ihracat ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, 16 üyemiz işletmenin katılımcı olduğu sektör kümelenmesi sağlanmıştır. Katılımcı üyelerimizle, eğitim ve danışmanlık hizmetleri, yurtdışı iş görüşmeleri, ticari heyet organizasyonları ve alım heyetlerinin katılımcı işletmelerle buluşturulması gibi kapsamlı faaliyetler başlatılmıştır.

 

“Şehrimizin ve iş dünyasının yararına projelerimiz devam edecek”

 

Bir diğer projemiz, Türkiye-AB İş Diyaloğu (TEBD) kapsamında, Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yürütülen projemizdir. Türkiye-Macaristan ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi, üyelerimizin dijital yetkinliklerinin artırılması ve işletmelerde iş geliştirme ve iş verimliliğinin artırılması amacıyla kullanılan dijital uygulamalara ilişkin bu projemizin faaliyetleri halen sürüyor. Yine önümüzdeki dönemlerde, yeni proje çalışmalarımızın devam etmesi planlanıyor. Paydaşlarımız arasında önemli bir yere sahip olan siz değerli basın mensuplarımıza, basın toplantımıza teşrifinizden dolayı teşekkür ediyor, odamızın son dönemdeki çalışmalarına ilişkin bu özet bilgileri, sizin aracılığınızla kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

 

 

Haber: KUTSO Basın