Kütahya Valisi Dr.Ömer Toraman, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) heyetini ziyaret etti.

 

KUTSO Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, KUTSO Meclis Başkanlık divanı üyesinin hazır bulunduğu ziyarette, şehrin, bölgenin ekonomik ve sosyal durumuna ilişkin değerlendirmeler yapılarak, görüş alış verişinde bulunuldu.

 

Kütahya’nın tarih, kültür, turizm yönünden zengin bir potansiyele sahip olduğu dile getirilerek, şehrin tanıtımının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar istişare edildi. UNESCO şehri olan Kütahya’nın, kültür turizminin yanı sıra, sağlık turizmi açısından, coğrafi konum açısından, doğal güzellikler vb. diğer zenginlikleri açısından avantajlı olduğu ifade edildi.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO tarafından yürütülen, Zafer Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili faaliyetler, bölgedeki ticaret ve sanayi odaları ile işbirliği faaliyetleri, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ)  Kütahya Yüksek Teknoloji Fakültesi ve Teknoloji Meslek Yüksek Okulunun Kütahya’ya kazandırılması yönündeki çalışmalara ilişkin bilgi paylaştı.

 

Özotraç, ilin gelişmesindeki en önemli beş faktörün, halk, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversite, siyaset olduğunu belirterek, ildeki paydaşların işbirliğinin güçlendirilmesi sayesinde, başarılı sonuçlar alınacağını ifade etti. KUTSO’nun, şehirdeki paydaşlarıyla işbirliğine büyük önem verdiğini vurgulayarak, şehrin, bölgenin, ülkenin, sosyal ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak tüm çalışmalarda, göreve ve işbirliğine hazır olduğunu dile getirdi.

 

Kütahya Valisi Dr.Ömer Toraman, Kütahya’nın, yüzyılların birikimini bugüne taşımayı başarmış, kültürel değerleri muhafaza edebilmiş güzel bir şehir olduğunu ifade etti. Sadece şehir olarak değil, çevre şehirlerle bölgesel işbirliği yapılarak, daha güçlü olunabileceğini, daha verimli ve başarılı çalışmalar gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Kütahya’nın sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin KUTSO’nun görüşlerinin önem taşıdığını, bu çerçevede ortak çalışmalar yürütülebileceğini belirtti.

 

 

 

Haber: KUTSO Basın