Kütahya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu eylem planı kapsamında, öğrencilerle işletme ziyareti yapılarak meslek tanıtımı faaliyetlerine devam edildi.  

Öğrencilerin, meslekleri tanımaları ve kendi yeteneklerine uygun meslekleri seçmeleri, seçecekleri mesleğe hazırlanmaları konularında bilgi paylaşılması, meslek seçimlerine katkı sağlanarak, istedikleri ve hedefledikleri alanda gelişmelerine yön gösterilmesi amacıyla, Kütahya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları uyarınca, meslek tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi.

Kütahya Belediyesi, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,  Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğinde, Kütahya Kılıçarslan Anadolu Lisesinden 27 öğrencinin katılımıyla, Özel Kütahya Anadolu Hastanesinde meslek tanıtım programı yapıldı.

Programda, Özel Kütahya Anadolu Hastanesinde görev yapan doktor, eczacı, ebe ve hemşireler tarafından öğrencilere bilgi ve tecrübeler aktarıldı. Söz konusu meslekleri hedefleyen öğrencilerin nasıl bir çalışma programı uygulaması gerektiği, hangi eğitim programlarını ne seviyede almalarına ihtiyaç duyulduğu, meslek atamalarının nasıl yapıldığı, mesleğin icrasındaki çalışma şartları ve olumlu olumsuz yönleri gibi konularda, öğrencilerin yönelttiği sorular cevaplandırıldı. Ayrıca, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri kapsamında, meslek seçiminin önemi, iş arama becerilerinin kazandırılması konularındaki bilgiler de öğrencilerle paylaşıldı.

 

Haber: KUTSO Basın