Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ile beraberindeki heyet, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ile KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile KUTSO 10.Meslek Komitesi Başkanı Ömer Ayvaz’ın hazır bulunduğu ziyarette, eğitim sektörüne ve Kütahya’daki duruma ilişkin değerlendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, eğitim alanında, öğrencilere ve işletmelere yarar sağlayacağı düşünülen çalışmalarda, iki kurum arasında yapılabilecek işbirliği konuları istişare edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında başlatılan “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” hakkında karşılıklı bilgi paylaşılarak, bu kapsamda Kütahya’nın da dâhil olduğu 81 ilde, 81 meslek lisesinde çalışma yürütüleceği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde TR33 Bölgesinde çalışma yürütülen “Okul Çağındaki Gençlerin Tasarım, Yenilikçilik ve Üretkenlik Kapasitelerinin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” hakkında bilgi verdi. Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamındaki protokolle, “Kendin Yap Atölyeleri” projesinin Kütahya ve ilçelerinde yürütüleceğini, TR33 Bölgesi il, ilçelerindeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıldığını dile getirdi. Söz konusu projenin, ülkede örnek bir proje olmaya hak kazandığını sözlerine ekleyerek, azami faydanın sağlanabilmesi amacıyla, ilin öncü kuruluşlarından birisi olan KUTSO ile işbirliği yapmanın arzu edildiğini söyledi.

KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aktaş, KUTSO’nun eğitim alanında yürüttüğü çalışma ve faaliyetlere ilişkin bilgi paylaşarak, sektörde ve meslek liselerinde ihtiyaç duyulan iyileştirmeler hakkında görüşlerini dile getirdi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, KUTSO’nun TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çerçevesinde A seviye ticaret ve sanayi odası olduğundan bahisle, hizmet kalitesinin daha da iyileştirilmesi yönünde çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, öğrencilerin işletmelerdeki işbaşı eğitim programı uygulamalarında, işverenlerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya’daki kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlar arasındaki birlikteliğin güçlendiğini, bunun sevindirici olduğunu dile getirdi. Yeni dönemde, ülkemizde olumlu gelişmelerin beklendiğini, Kütahya’da da, bu birlik ve beraberliğin, daha da güçlenerek devam edeceğine inandığını söyledi. Şehrin, bölgenin ve ülkenin iktisadi yönden geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalara, KUTSO’nun katkı sağlama gayretinde olduğunu, bu kapsamda tüm paydaşlarıyla etkin iletişim ve işbirliğine önem verdiğini vurguladı.

Haber: KUTSO Basın