Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen Teknik Destek projesi “Yaratıcı ve Kültürel Endüstriler Sonuç Odaklı Programı (KENSOP)” kapsamında “Kütahya KENSOP Enerji Verimliliği” eğitimi gerçekleştirildi.

KUTSO salonunda gerçekleştirilen eğitimde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden Prof. Dr. Ramazan Köse, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür, Doç. Dr. Özer Aydın, Dr.Öğr. Üyesi Oğuzhan Erbaş, Dr.Öğr.Üyesi Burhanettin Durmuş sunumunda, enerji verimliliğine ilişkin bilgiler aktarıldı.

Projenin ilk aşaması olan enerji verimliliği eğitimine katılan KUTSO üyesi işletmeler arasından, Ajans’ın önceliklerine uygun olarak çini, seramik ve porselen sektöründeki firmalar, ikinci aşamada danışmanlık hizmetinden de faydalanabilecekler.

Enerjinin verimli kullanımına yönelik farkındalığın arttırılmasına ve dolaylı olarak, işletmelerin üretim maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağlanması amaçlanan proje kapsamında, katılımcı işletmelere yerinde danışmanlık hizmeti sağlanacaktır.

Danışmanlık hizmetlerinde, işletmelerin üretim prosesleri ve enerji kullanımları yerinde incelenerek, elde edilen veriler, uzman heyet tarafından değerlendirilecektir.

İşletme temsilcileriyle enerji verimliliği konusunda inovatif çözüm önerileri paylaşılarak, tasarruf miktarları tespit edilecektir. Söz konusu eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin ardından, projeye ilişkin raporlama yapılmasıyla çalışmalar tamamlanacaktır.

Haber: KUTSO Basın