İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sertifika Programı

T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi  Rektörlüğünden, Odamıza gönderilen yazıda;

T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi  ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü arasında 18 Mart 2019 tarihinde “İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme protokolü imzalandığı, T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanacak olan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, İSG Hizmetlerini üstlenmek isterlerse; İSG-KikTİP sistemine internet üzerinden elektronik olarak kendi kayıtlarını yapmaları halinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecekleri, Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabileceği, sertifika programına başvuru işlemleri 29 Mart 2019 — 17 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacağı bildirilmiştir.

Eğitime katılmak isteyen adaylar http ://afamer.dpu.edu.tr/tr/index/sayfa/10002/is-veren-ve-isveren-veki -icin-is-sagligi-ve-guvenligi-hizrnetleri-egitim-talep-formu adresinden sisteme kayıtlarını yaptırabilecekleri bildirilmiş olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.