Kütahya PTT Başmüdürü Ramazan Özdoğru, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, hizmetleri ve faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaştı.   

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ile KUTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı ziyarette, iki kuruluşun hizmetlerine ilişkin karşılıklı bilgi paylaşımı yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

Kütahya PTT Başmüdürü Ramazan Özdoğru, PTT hizmetleri ve yenilikçi faaliyetleri hakkında bilgi vererek, geleneksel posta hizmetlerinin yanı sıra, kargo, lojistik, bankacılık, sigortacılık ve e-ticaret alanlarında faaliyetler yürütüldüğünü belirtti. Kütahya PTT Başmüdürlüğünün fiziki imkânları, şube ve hizmet yeri sayısındaki artış hakkında bilgi sunarak, Kütahya’da 53 adet otomasyona açık işyeri ve 28 matik ile hizmet verildiğini söyledi. Otomasyona açık olan işyerlerine ilave olarak, 2019 yılında 4 adet PTT Şubesi açıldığını, 2 adet daha şube açılması için çalışma başlatıldığını belirten Özdoğru, bu şubeler açılıncaya kadar, PTT Mobil aracı ile hizmet verildiğini açıkladı. Yurt içi ve yurtdışı havale (Western Union, UPT ve ParaPosta) işlemlerinden, posta çeki işlemlerine, tahsilat işlemlerinden (Motorlu Taşıtlar Vergisi ve diğer vergi tahsilatları, tapu harçları, kimlik, pasaport ve ehliyet harçları), hesaba para yatırma ve aktarma işlemlerine, tüm emekli ve sosyal yardım ödemelerine, Pttcell işlemlerine, HGS işlemlerinden, kredi işlemlerine aracılığa ve sigorta işlemleri gibi birçok hizmetin halka sunulduğunu ifade etti. Kütahya Organize Sanayi Bölgesine yeni açılan PTT Şubesi aracılığıyla, bölgede faaliyet gösteren KUTSO üyeleriyle sözleşme yapılarak, kargo ve kurye gibi işlemlerde, indirimli tarife uygulamalarından yararlandırılacağını ifade etti.

KUTSO’nun kurumsal yapısı, çalışma ve faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya PTT Başmüdürlüğünün, hizmet sunumuna ilişkin yaptığı gayretli iyileştirme çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Şehrin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalarda, KUTSO’nun tüm paydaşlarıyla etkin iletişim ve iş birliğine önem verdiğini dile getirdi. İki kuruluş arasında iş dünyası yararına gerçekleştirilebilecek çalışmalarda, KUTSO’nun iş birliğine hazır olduğunu söyleyerek, ziyaretten memnuniyet duyulduğunu belirtti.

Haber: KUTSO Basın