KUTSO DIŞ TİCARET ÇALIŞMA GRUBU’NDAN MAKAM ZİYARETLERİ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) bünyesinde, Kütahya’da ihracatın geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla, gönüllülük esasına göre kurulan Dış Ticaret Çalışma Grubu’nun temsilcileri tarafından, sırasıyla Kütahya Valisi Sayın Dr. Ömer Toraman, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Evren Akbey, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Celal Yücel, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sayın Necati Gündüz ve Kütahya Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Alim Işık makamlarında ziyaret edildi.
7 Mayıs Salı günü sabah Kütahya Valisi Sayın Dr. Ömer Toraman’la yapılan görüşmeye, KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış öncülüğünde, iş insanları Umut Eskioğlu, İlker Olgun, Bayram Gürcü, Fatih Aydın, Ahmet Özrenk ve KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç katıldı. Yapılan görüşmede Dış Ticaret Çalışma Grubu’nun kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Sayın Toraman’a bilgi verildi.
Sayın Vali, cari açık ve dış ticaret açığının kapatılması ve döviz karşısında ülkemizin daha da güçlendirilmesi için şehrimiz ve ülkemiz ihracatının fevkalade önemli olduğunu vurguladı. Bu konuda, bakanlıkların da önemli imkanlar sunduğunu, ilimizin ihracat ve lojistik konusunda önemli bir potansiyeli olduğunu ve bu hususlarda valilik olarak gereken desteği vereceklerini belirtirken, böyle bir çalışma grubunun kurulmuş olmasından dolayı son derece memnuniyet duyduğunu ifade etti ve teşekkürlerini iletti.
Heyet, ikinci ziyaretlerini Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Evren Akbey ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Celal Yücel’e gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretlerde ekonomik olarak daha güçlü bir ülke olabilmemiz için ihracatın öneminin altı çizildi. Ayrıca, Çalışma Grubunun tecrübeli iş insanlarının bilgi birikimi ve deneyimlerini, ihracat konusunda daha az bilgili firma yetkilileriyle paylaşmasının ve şehrimizdeki bu dayanışmanın çok kıymetli olduğu ifade edildi.
Üçüncü ziyaret, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’na gerçekleştirilirken, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sayın Necati Gündüz, yurt dışında aldığı görevler sırasında Afrika başta olmak üzere birçok bölgede edindiği değerli izlenim, görüş ve deneyimlerini KUTSO heyetiyle paylaştı. Aynı zamanda Sayın Gündüz, KUTSO bünyesinde yapılan bu çalışmaları takdir ettiğini belirtirken, bu konuda emeği geçenleri tebrik etti.
KUTSO heyeti son olarak, Kütahya Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Alim Işık’ı ziyaret etti. Sayın Işık, Kütahya’nın değer ve ürünlerinin ilimiz ve ülkemiz dışına taşınmasının önemini vurguladı. Görüşmede, ayrıca, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla ihracatın gelişmesi için yapılacak çalışmaların ne kadar değerli olduğundan bahsedildi ve şehrimiz için yapılan çalışmalarla ilgili karşılıklı tebrik ve temenniler iletildi.