Sudan İnsani Yardım Kampanyası

T.C. Kütahya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden, Odamıza gönderilen yazıda;

2019 Ağustos ayından bu yana Sudan Ülkesi genelini etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle Nil Havzasında bulunan bölgelerde meydana gelen sel ve su baskınları sebebiyle yüz binlerce insan can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulunmaktadır.
Bu kapsamda Sudan’daki krizi teskin etmek amacıyla 23 Ekim 2019 tarih ve 1692 sayılı CumhurbaÅŸkanlığı Kararı ile Sudan Ä°nsani Yardım Kampanyası baÅŸlatıldığı ilgi yazı ile bildirilmiÅŸtir.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının İnternet sitesindeki (https://www.afad.gov.tr/sudan.yardim-kampanyasi) Sudan İnsani Yardım Kampanyasına hakkında detaylı bilgi ve banka hesaplarına ulaşabilirsiniz.

Firmalarınızca yapılacak yardımların belirtilen banka hesap numaralarına yatırılarak banka dekontun bir nüshasının Valiliğimize (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) gönderilmesi hususunu bildirmekte olup konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Genel SekreterliÄŸi