Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meslek Komiteleri Ocak ayı toplantıları, her ay olduğu gibi, KUTSO sosyal tesisinde düzenlenen kahvaltının ardından, toplantı salonunda gerçekleştirildi.

KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Meslek Komiteleri başkanları ve üyeleri katılımındaki toplantı, ilgili gündem maddeleriyle yapıldı.

Toplantıdaki hitaplarda, KUTSO 13.Meslek Komitesi Başkanı Necati Yıldırım, 13.meslek grubu üyeleriyle gerçekleştirilen sektörel istişare toplantısına ilişkin bilgi sundu.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu, son dönemlerde yürütülen lobi faaliyetleri, ayrıca 5174 Sayılı TOBB Kanunu’nun onuncu maddesi gereği, içinde bulunulan yıldan önceki iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin, yasa gereği üye kayıtlarının Ocak ayı sonunda askıya alınacağı hakkında bilgi sundu.

Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan, Elazığ ve Malatya depreminden dolayı, afet bölgesine destek için gönderilen yardım tırı hakkında bilgi paylaştı.

Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, iki tır yardımın afet bölgesine gönderilmesi konusunda, üyelerden, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen destekler ile şehrimizdeki paydaşların birlikteliğini vurgulayarak, memnun edici olduğunu söyledi. Bu birlik ve beraberliğin, Kütahya’da sağlanarak güçlü bir şekilde sürdürülmesi yönünde, KUTSO’nun gayretli çalışmalarının devam edeceğini belirtti. KUTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tolga Eskioğlu, zor dönemlerde kenetlenmeyi başaran bir ülkemiz olduğundan bahisle, OSB’nin de afet bölgesine yapılan yardıma destek verdiğini, sanayicinin her zaman ülkemizin yanında olacağını belirtti. Ayrıca, TOBB öncülüğünde ve KUTSO desteğiyle Kütahya OSB’de meslek lisesi ve öğrenci pansiyonu yapılacağını hatırlatarak, iş dünyasına nitelikli eleman yetiştirilmesi açısından önem taşıdığını ifade etti.

Hitapların ve gündemin tamamlanmasının ardından, bir sonraki toplantı tarihinin ve iyi dileklerin bildirilmesiyle program sona erdi.

Haber: KUTSO Basın