Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik Koronavirüs Tedbirleri Hakkında

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 4.Bölge Müdürlüğünden, Odamıza gönderilen yazıda;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Koronavirüstin (COVİD-19) yayılımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza etkisinin en aza indirilmesine yönelik olarak alınan tedbirler kapsamında; Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen yetki belgelerinin, Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen TİO belgesinin, Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen DD belgesinin ve Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde düzenlenen TMFB belgesinin ilk defa verilmesi işlemlerinin durdurulduğu belirtilmişti.

Bakanlık tarafından söz konusu tedbirlere ilişkin yeniden yapılan değerlendirme neticesinde, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün ekte yer alan yazısı ile verilen talimatta; bahse konu yetki belgeleriyle ilgili olarak, ilk defa yetki belgesi alma veya değişim taleplerinin değerlendirilmek üzere Bakanlığımıza gönderilmesi hususu belirtilmiş, olup konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

EK : Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 14,05.2020 tarihli ve 27671623-249-E.27763 sayılı yazısı.pdf