İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 04/06/2020 Tarih ve 8772 Sayılı 5 Haziran 2020 Denetimleri Hakkındaki Emirleri

T.C. Kütahya Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğünden odamıza intikal eden yazıda,

Kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir karar alınarak uygulamaya geçirildiği,

Gelinen aşamada, salgınla mücadelede halkımızın desteği ile büyük yol kat edilmesi sonucunda, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenen kurallar çerçevesinde birçok alanda kontrollü normalleşme adımları atılmaya başlandığı,

Bu kapsamda, berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, ticari taksiler, Pazar yerleri, sosyete pazarları, şehiriçi ve şehirlerarası toplu ulaşım, camiler/açık alanlar, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, park/piknik alanları vb. yerler, dernek lokalleri, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerinde uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemlerin belirlenerek ilgili Genelgeler kapsamında tüm Valiliklere gönderildiği belirtilmektedir.

Bu doğrultuda, İçişleri Bakanlığının ilgili Genelgelerinde belirtilen hususlara (uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemlere) ilişkin 5 Haziran 2020 Cuma günü tüm illerde Valiliklerin yönetim ve koordinasyonunda Bakanlığın ilgili Genelgelerinde belirtilen kurallar çerçevesinde, ekte yer alan hususlar dikkate alınarak eş zamanlı denetimler yapılacağı bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Detaylı Bilgiler