İlave Gümrük Vergisi

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gönderilen yazıda;

3 Temmuz 2020 tarihinde TOBB Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank’ın teşrifleri, Oda-Borsa Başkanları ile Sanayi Sektör Meclisi Başkanlarının katılımıyla İstişare Toplantısı gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Bahse konu toplantıda; ara mallarında kullanılan, ülkemizde üretimi kısıtlı olan ve ithal edilen ürünlere getirilen ilave gümrük vergisi konusu ele alınmış olup, bir çalışma yapılmasına karar verilmiş olup, yapılacak çalışma Sayın Bakanımıza arz edileceği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, ilave gümrük vergisi gelen ara mallarına ilişkin ekli tablonun eksiksiz bir şekilde doldurularak en geç 13 Temmuz 2020 Pazartesi saat:17.00’a kadar Odamıza (kutso@kutso.org.tr) iletilmesi hususunu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

İlave Gümrük Vergileri – Tablo