“TOBB’DAN TİCARETİN HIZINA HIZ KATAN DİJİTAL DÖNÜŞÜM”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, işletmelerin tescil ilanlarına yönelik çıkarılan, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ndeki dijital dönüşüm sayesinde, elektronik ortamda intikal eden ilanlar, 2 saat içerisinde yayımlanmaya başladı.

Türkiye’nin ticari gelişimini gösteren bir arşiv niteliğinde olan ve ticaretin güven içerisinde yürütülmesini sağlayan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, 1957 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanıyor. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin ilk sayısının yayımlandığı 21.02.1957 tarihinden bugüne kadar geçen yayın hayatı içerisinde, 16 binin üzerinde nüshası yayımlanmış olduğu, bu nüshaların, 5,2 milyon sayfadan oluştuğu ve 17,6 milyon ilan ihtiva ettiği TOBB tarafından açıklandı.

“KUTSO ÜYELERİNİN TİCARET SİCİLİNDEKİ İŞLEMLERİNE DAİR TESCİL İLANLARI, 2 GÜN YERİNE, 2 SAATTE, TÜRKİYE TİCARET SİCİLİ GAZETESİNDE DİJİTAL YAYINLANMAYA BAŞLADI”

TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliği ile ilanların elektronik ortamda Gazete Müdürlüğüne gönderilmesi ile e-dönüşüm projesi başlatıldı. Bu sayede, MERSİS’te (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) gerçekleştirilen tescili ihtiva eden ilan, elektronik ortamda Gazete Müdürlüğüne aktarılmakta ve en geç 2 saat içerisinde Gazetede yayımlanmaktadır.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) uygulamaya katılan ilk odalardan birisi olarak, Kütahya Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde tescil işlemi yaptıran üyeler için bahse konu hizmeti sunmaya başladı. İlanlar, 2 gün yerine, aynı gün 2 saat içerisinde Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde dijital yayımlanmakta olup, bu uygulama sayesinde üye işlemlerinin hızla gerçekleşmesi sağlandı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, üyelere hızlı hizmet sunabilmeyi sağlayan ve KUTSO’nun da hızla uyum sağladığı yenilikten dolayı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a, İç Ticaret Genel Müdürlüğü bürokratlarına ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, gösterdikleri iş birliği ve katkıları için teşekkür ederek, uygulamanın Türkiye’ye ve iş dünyasına hayırlı olmasını temenni etti.

Haber: KUTSO Basın