SAVRONİK İŞLETMESİNDEN KUTSO’YA ZİYARET

Savronik işletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Ağa Yarman ile beraberindeki heyet, Fatih Emre’nin refakatinde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi M.Selman Hatipoğlu’nun bulunduğu ziyarette, Savronik Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Ağa Yarman, Kütahya’yı ziyaretlerine ve yatırım planlarına ilişkin bilgi verdi.

Savunma sanayide hizmet verdiklerini, ulaştırma ve bilgi sistemi alanlarında, demiryolları, karayolları, finans, enerji ve diğer çeşitli alanları kapsayacak şekilde geniş bir yelpazede faaliyet gösterildiğini belirtti. Savunma sistemleri, raylı ulaşım sistemleri, akıllı ulaşım sistemleri, simülasyon ve eğitim sistemleri alanlarında Eskişehir’de faaliyet gösterdiklerini, “akıllı şehir” projesinin Kütahya’da gerçekleştirilmesi amacıyla görüşme ve ziyaretler için geldiklerini ifade etti. Üniversite sanayi iş birliğinin işletmeler açısından önemli olduğunu vurgulayarak, KUTSO yetkilileri ile istişare etmek ve iş birliği imkânlarını görüşmek üzere ziyaret ettiklerini ve görüşmeden memnuniyet duyduğunu söyledi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, bölge ve ülke ekonomisine katkılarından dolayı tebrik ve teşekkürlerini ileterek, Kütahya’da yatırım yapma girişimlerinden ve KUTSO’yu ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyulduğunu belirtti. Bölgenin ve ülkenin daha gelişmiş ve daha refah olması için, iş dünyası temsilcilerinin de, meslek odalarının da, diğer kurum ve kuruluşların da büyük gayret sarf ettiğini söyledi. Yeni yatırımlar için Kütahya’ya gelen işletmelere, imkânlar çerçevesinde destek olmaya ve iş birliği yapmaya KUTSO’nun hazır olduğunu açıkladı. Şehrin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesi için, halk, sivil toplum kuruluşları, üniversite, siyaset, yerel yönetimler ve basın olmak üzere altı faktörün işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Şehrin, bölgenin ve ülkenin iktisadi yönden geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalara, KUTSO’nun katkı sağlama gayretinde olduğunu ve bu yönde çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Karşılıklı iyi dileklerin sunulması ile ziyaret sona erdi.

Haber: KUTSO Basın