Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı (European Green Deal Call)

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Avrupa Komisyonu tarafından 2019 yılında kamu ile paylaşılan “Avrupa Yeşil Mutabakatı” ile AB sanayisinin 2050 yılına kadar dönüşümünü öngören stratejiyi hayata geçirmek maksadı ile Eylül 2020’de Ufuk 2020 Programı kapsamında, “Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısının (Europen Green Deal Call) açılacağı bildirilmektedir.

Yazıda, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında ortaya konan hedeflere ulaşılmasına destek olmak amacıyla, Avrupa’nın iklim ve çevre ile ilgili zorluklarının üstesinden gelmek üzere 1 milyar Avro bütçeli çağrı kapsamında 11 öncelikli alan altında 20 konu başlığının yer aldığı aktarılmaktadır.

Bahse konu çağrıya Türkiye’deki kuruluşlar tarafından da başvuruda bulunulabileceği iletilmekte ve çağrı koşullarına ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirme dokümanı ekte yer almaktadır.

Aynı zamanda Bakanlık tarafından hazırlanan bilgilendirme sunumlarına; “https://h2020.org.tr/tr/haberler/ufuk2020-programi-green-deal-yesil-mutabakat-cagrisi-cevrimici-bilgi-gunu-gerceklesti” adresinden de erişim sağlanabilmektedir. Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği