B20 Suudi Arabistan ve TOBB Küresel Diyalog Toplantısı Daveti Hk.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gönderilen yazıda;

G20 ülkelerinin dünya ekonomisinin yaklaşık %80’ini, ticaretinin %75’ini ve nüfusunun %70’ini temsil etmekte olduğu belirtilerek, 2015 yılında Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığını yürütmüş olduğu, 2020 yılında G20 Dönem Başkanlığının Suudi Arabistan tarafından yürütülmekte olduğu belirtilmektedir.

Yazıda, G20 bünyesinde oluşturulan ve üye ülke iş örgütlerini bir araya getiren en önemli gruplardan birinin de B20 olduğu ve ülkemizin G20 Dönem Başkanlığında, B20 Başkanlığının TOBB Başkanı Sayın M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU tarafından yürütüldüğü belirtilmektedir.

Bu kapsamda, TOBB ve B20 Suudi Arabistan ortaklığında, “B20 Küresel Diyalog Toplantısı” adıyla, 5 Ekim 2020 tarihinde bir toplantı gerçekleştirileceği, toplantıda B20 Suudi Arabistan tarafından yürütülen “Görev Gücü” çalışmalarının sonuçlarının paylaşılmasının öngörüldüğü ifade edilmektedir.

Bahse konu toplantının taslak programı ekte yer almaktadır, katılmak isteyen üyelerimizin https://tobb-org.zoom.us/webinar/register/WN_mbpwQ8h7SR-w5rREZQsFhg internet adresinden kayıt yaptırmaları gerektiği bildirilmektedir.

İlgili üyelerimizin bilgi ve dikkatlerine sunulur.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği