Covid-19 Tedbirleri Çalışan Raporları

Sayın Üyemiz,

T.C. Kütahya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünden, Odamıza gönderilen yazıda;

Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Coronavirus (COVİD19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir almaktadır.

Covid-19 salgını kapsamında temaslı olan, sadece Halk Sağlığı Yönetim Sisteminde (HSYS) kaydı olan çalışanlara kayıtlı oldukları aile hekimi tarafından Aile Sağlığı Merkezine gitmeden izolasyon amaçlı iş göremezlik raporu verilmektedir.

Bazı işletmelerin Covid-19 pozitif vakayla direk teması olmayan ve HSYS kayıtlarında temaslı kaydı bulunmayan çalışanlarını, Covid-19 temaslısı gibi evlerine gönderdiği ve izolasyon amaçlı iş göremezlik raporu almak için aile hekimliklerine yönlendirdiği tespit edilmiştir. Aile Sağlığı Merkezine başvuran bu çalışanların, HSYS sisteminde kaydı bulunmamasından dolayı aile hekimi tarafından izolasyon amaçlı iş göremezlik raporu düzenlenememektedir. İzolasyon amaçlı iş göremezlik raporu için başvuran kişiler ile sağlık çalışanları arasında sıkıntılar meydana gelmekte ve mağduriyetler yaşandığı bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği