Brexit Hakkında

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Ticaret Bakanlığından  alınan 13.11.2020 tarihli ve 00059003797 sayılı ilgili yazıda, Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasındaki Brexit müzakerelerinin 14 Kasım 2018 tarihinde neticelendiği ve Geri Çekilme Anlaşması üzerinde mutabakata varılarak, Brexit’in 3 1 0cak 2020 tarihinde gerçekleştiği  belirtilmiştir. Yazıda, Brexit tarihi sonrasında Birleşik Krallığı’n (BK) AB’den ayrılması ile 31 Aralık 2020 tarihinde sona ermesi öngörülen “Geçiş Dönemi’nin başladığı  vurgulanarak, bu süre boyunca BK’nın, ticaret açısından AB üyesi bir ülke gibi muamele göreceği ve  aynı süre içinde Ülkemiz için Gümrük Birliği Ortağı konumunu koruyacağı da ifade edilmiştir. Yazıda devamla, Geçiş Dönemi bitimi itibarıyla teknik düzenlemeler alanında  BK’da geçerli olacak kurallara  ilişkin olarak, BK tarafından yayımlanan güncel bildirimler kapsamda hazırlanan ve EK’te birer örneği sunulan bilgi notlarının anılan Bakanlığın internet sitesinde de yayımlanmış olduğu  ve bu notlara https://ticaret.gov.tr/dis-iliskiler linki üzerinden erişim sağlanabileceği açıklanmıştır.

Üyelerimize duyurulur

EK: BRETİX SONRASI BK TEKNİK DÜZENLEMELERİ