KUTSO, TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI’NA KATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanların katılımıyla, TOBB İkiz Kuleler’de, Türkiye Ekonomi Şurası gerçekleştirildi.

 

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmet Özotraç’ın da çevrimiçi katıldığı toplantının açılış konuşmasını TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Hisarcıklıoğlu; “Sizin önderliğinizde başlatılacak, cesur ve ezber bozan, yeni bir yapısal reform hamlesi, küresel rekabette bizi öne çıkaracaktır. Bu noktada şunu vurgulamak isterim. Mevzuata ilişkin yapılacak reformlarda, eskiden olduğu gibi, kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulması ve her zaman vurguladığımız istişarenin güçlendirilmesi çok faydalı olacaktır” dedi.​

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ilgili bakanların katılımı ile gerçekleştirilen görüşmede, yapılması planlanan reformlar, Türkiye’nin yükselişe hazır olması ve yerli-yabancı yatırımcılara uygun ortam hazırlanması gibi konular ele alındı.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu hitabında, Oda ve Borsa Başkanları, TOBB Delegeleri, Kadın ve Genç Girişimciler ve Genel Sekreterlere gelen taleplerin önemini açıkladı. Gelen taleplerin ivedilikle ilgili Bakanlıklara iletilmesi ve Bakanlıkların da sorunları çözme konusunda tutunduğu tavır dolayısıyla, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu ve gayretli çalışmaların devamını diledi.

 

Kısa çalışma ödeneği, vergi indirimleri, Kredi Garanti Fonu kapasitesinin artması, düşük faizli krediler sağlanması gibi yapılan çalışmaları anımsatıp, bunlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hitabında, öncelikle video konferans aracılığıyla da olsa katılımcılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin genel kurullarına, şuralarına ve çeşitli etkinliklerine katılmaya özel önem verdiklerine dikkat çekti. Bu sene koronavirüs salgını sebebiyle her konuda olduğu gibi iş dünyasıyla hasbihallerinde de farklı bir dönem geçirdiklerini belirterek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği genel kurulunun bu yıl ertelendiğini hatırlattı.

 

Ekonominin kalbinde faaliyet gösteren oda ve borsa temsilcilerinin 81 il ve 160 ilçede iş dünyasının nabzını en güzel şekilde yansıttıklarına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Özellikle yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, ihracatın, istihdamın temsilcileri olan sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyor, ışık tutuyorsunuz. Bu noktada çok daha dikkatli olmamız lazım ve yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Bunun için ekonomiyle ilgili her konuda iş dünyamızla ve onların temsilcileri olan sizlerle istişare etmeye özel önem veriyoruz. Aldığımız tüm kararlarda, attığımız tüm adımlarda sizlerle birlikte oluşturduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz. Sektörlerimizin ve şehirlerimizin sorunlarını, taleplerini, beklentilerini sizlerle birlikte konuşuyor, tartışıyor ve birlikte çözüm yolları geliştiriyoruz. Oda ve Borsalarımız, içinde bulunduğumuz bu demokrasi ve kalkınma yolculuğunda lokomotif görevindedir.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın, üreticinin ve yatırımcının karşılaşacağı sorunları her zaman olduğu gibi yine çözeceklerini ve hatta karşılaşılabilecek olumsuz senaryolara şimdiden hazırlıklı olduklarını, kur ve faiz konusunda gerekli güven ortamını sağlayacaklarını belirtti. Oda ve borsa başkanlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti de ifade ederek, iş dünyasına, esnaf ve sanatkârlara, üreticilere, tüm sektörlere hayırlı ve bol kazançlar diledi.