DESTEK YÖNETİM SİSTEMİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Dahilde İşleme Rejimi, Hariçte İşleme Rejimi, Vergi Resim Harç İstisnai Bölgeleri ve Belgesiz İhracat Kredileri ile mal ve hizmet ihracatına yönelik devlet yardımlarına ilişkin başvuru, değerlendirme ve sonuçlandırma süreçlerinin Destek Yönetim Sistemi (DYS) üzerinden yürütülmesi usulüme geçilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 24.09.2020 tarihli ve 8244 sayılı yazısında, mal ihracatına yönelik devlet desteklerini düzenleyen Karar ve Tebliğlerin mer’i Genelgelerinin yürürlüğünün 31.12.2020 (bu tarih dahil) tarihine kadar uzatıldığı bildirilmişti.

Bu defa Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 29.12.2020 tarihli ve 60215297 sayılı yazıda kayıtlı ve ekte bir örneği sunulan yazıda, bahse konu devlet yardımları hakkında 01.01.2021 tarihinden itibaren DYS’nin kullanımı ile ilgili izahatta bulunulmaktadır.

EK : Ticaret Bakanlığı ilgi yazısı (2 Sayfa)