BASIN AÇIKLAMASI

Kütahya’mızın tarihi yapılarından birisi olan “Taş Mektep” diye adlandırılan Kütahya Lisesi’nde, tarihi dokunun korunarak restore çalışmalarına başlanacağını, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ziyaretimizde öğrenmekten fevkalade mutluluk duydum. Yerel basınımızda yankı bulan ve kamuoyu ile paylaşılan bu çalışmadan dolayı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Başyiğit’i ve katkıda bulunanları tebrik ediyor, gayret ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) olarak, ilimizde, başta ekonomi ve yatırımlar olmak üzere, eğitim ve sağlık, tarih, kültür ve turizm, gibi tüm alanlarda kendimizi görevli sayarak, kurumsal yapımızda görev yapan tüm ekibimizle, üyelerimizin de desteğiyle, çalışmalarımızı sürdürme gayretindeyiz.
Bu çalışmalarda, tüm iç ve dış paydaşlarımız ile etkili iletişim ve iş birliğine önem verdiğimizi, her ortamda çeşitli vesilelerle dile getirmekteyiz.
Bu çerçevede, başlıca paydaşlarımızdan birisi olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, ilimizde tarihe mâl olmuş Kütahya Lisesi ile ilgili çalışmaları camiamızı sevindirmiştir. Hizmete başladığı tarihten bugüne kadar taş mektep, ilimizi temsilen çeşitli başarılara imza atan değerli mezunlar yetiştirmiştir.
Taş mektep binasında, tarihi değerler de korunarak restore çalışmaları yapılmasından memnuniyet duyduğumuzu belirtir, kamuoyu aracılığıyla, yerel yönetimlerimize ve paydaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 28/01/2021

İsmet ÖZOTRAÇ
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Başkanı