UKRAYNA İLE TİCARİ İŞ BİRLİĞİ, YATIRIM, İHRACAT FIRSATLARI SEMİNERİ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Dış Ticaret Çalışma Grubu koordinatörlüğünde, “Ukrayna ile karşılıklı ticari iş birliği, yatırım, ihracat fırsatları” bilgilendirme semineri, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını KUTSO Dış Ticaret Çalışma Grubu (DTÇG) Koordinatörü Umut Eskioğlu’nun yaptığı ve KUTSO’nun hizmetleri ile Dış Ticaret Çalışma Grubunun amaç ve faaliyetleri hakkında bilgi verilen seminer, genel katılıma açık ve ücretsiz olarak düzenlendi.

“Ukrayna İle Kütahya Arasında Ticari İş Birliği Köprüsü kuruluyor”

Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Burak Pehlivan sunumundaki seminerde, iki ülkenin sosyal ve ekonomik durumu, ticari iş birliği fırsatları, Kütahya ile Ukrayna arasında iletişim ağı oluşturulması gibi konulara ilişkin bilgi paylaşıldı. İşletmelerin karşılıklı alım satım yapabileceği sektörler hakkında değerlendirmelerin de yapıldığı etkinlikte, ihracat potansiyeli bulunan alanlarda, işletmeler arasında ikili görüşme sağlanması gibi konular istişare edildi. Katılımcıların soruları da cevaplandırılarak, pandemi kısıtlamalarının sona ermesi halinde, ticaret heyetleri ile karşılıklı ülke ziyaretleri yapılarak, ticari iş birliği ağının güçlendirilmesine ilişkin görüş birliğine varıldı.

TUİD Başkanı Burak Pehlivan, programdan dolayı teşekkür ederek, KUTSO üyesi işletmelerin temsilcileri ile iş birliği yapmaktan ve ülkesinde ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.

Umut Eskioğlu, programın sonunda, Burak Pehlivan’a sunumundan, katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Haber: KUTSO Basın